Některé obce jsou v elektronickém světě jako doma. Mohou získat ocenění Zlatý erb

Soutěž Zlatý erb hodnotí, jak si města a obce vedou v elektronickém světě. Letošní, už 25. ročník soutěže přináší několik novinek.


Letošní, už 25. ročník soutěže přináší několik novinek. Posuzovány budou stránky všech obcí s rozšířenou působností, kromě odborné poroty budou o NEJ WEBU rozhodovat i občané. Hlasování veřejnosti je již spuštěno.

„Vypněte na týden data a svět se obrátí vzhůru nohama. Elektronizace už dávno není moderním výdobytkem. Je to nutnost, bez které se neobejdeme. Šetří lidem čas a peníze, zkvalitňuje život, nabízí hromadu výhod. Jsem přesvědčený, že každá obec by měla svým občanům kvalitní webové stránky nabídnout, pomůže to spokojenému životu všech místních, posílí komunitní život, podpoří rozvoj obce. Jsem rád, že se situace v této oblasti stále zlepšuje. Soutěž Zlatý erb může být pro obce dobrou motivací, protože i tady platí, že je pořád co zlepšovat,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro průmysl, energetiku a chytrý region Jakub Unucka.

Vyhodnocení krajského kola soutěže je naplánováno na duben. Vítězové jednotlivých kategorií postoupí do celostátního kola. Jeho výsledky budou slavnostně vyhlášeny v polovině května na konferenci ISSS v Hradci Králové.

Hlasování veřejnosti bude ukončeno 15. března. Každý občan může dát jeden hlas obci s rozšířenou působností, další hlas pak obci, která obcí s rozšířenou působností není.

Soutěž Zlatý erb organizuje spolek Český zavináč, krajské kolo soutěže podporuje Moravskoslezský kraj.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy