Gigantické pervitinové laboratoře odhaleny

Policie úspěšně zasáhla proti drogovému gangu, specializujícímu se na výrobu pervitinu v opuštěné usedlosti. Během několika měsíců vyrobili two kg drogy a zpeněžili 1.2 milionu Kč.


Speciální tým zaměřený na drogové delikty začal utajeně sledovat skupinu, která se v regionu zabývala výrobou a prodejem pervitinu. Tato akce byla později nazvána 'Shaggy'. Vyšetřování dospělo k závěru, že se jedná o jeden z největších toxi případů v kraji za poslední dobu, jak informoval zástupce vedoucího krajského 2. oddělení obecné kriminality, Jakub Mohyla.

Při pátrání policie odhalila, že si gang pronajal bývalou zemědělskou usedlost na opuštěném místě východně od Kopřivnice. Členové gangu zde zřídili laboratoř na výrobu pervitinu. Podezřelí tvrdili, že v budově plánují vytvořit rekreační zařízení.

Podle policie gangu šéfoval jeden z mužů, který zároveň hradil náklady na svoji činnost. Další dva muži byli zodpovědní za samotnou výrobu, zatímco žena, partnerka jednoho z nich, byla motorizovanou spojkou. Tato skupina vyrobila mezi zářím loňského roku a lednem letošního roku asi dva kilogramy drogy. Prodávali jednotlivé dávky drogy za 600 korun za gram a během této doby zpeněžili 1,2 milionu korun ze prodeje pervitinu.

Policie provedla koordinovanou zásahovou akci a zadržela všechny čtyři členy gangu, tři muže a jednu ženu. Dva z zadržených byli přistiženi přímo při výrobě drogy. Žena byla zadržena, když se pokoušela zbavit chemikálií a peněz v hodnotě jednoho milionu korun, které chtěla vhodit do popelnice.

V průběhu vyšetřování bylo zjištěno, že podezřelí si kupovali látka potřebná pro výrobu pervitinu od tří mužů ze Zlínského kraje ve věku 22 až 33 let. Tito muži dováželi chemikálie z Balkánu, a to v speciální schránce na dně auta. Policie zatím z důvodu dalšího vyšetřování neprozradila původ země.

Případ byl předán krajské kriminálce, která postupuje proti všem zadrženým. Hrozí jim za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy vězení na osm až dvanáct let. Šest z nich je aktuálně ve vazbě.

Část z podezřelých byla již v minulosti za podobnou činnost potrestána. Policisté získali během domovních prohlídek čtyři a půl milionu korun v hotovosti a několik motorových vozidel. Na utržené peníze si zadržení kupovali luxusní dovolené, drahé oblečení a auta.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy