Exhotel Centrum - rekonstrukce za 44 milionů

Přestavba bývalého hotelu Centrum ve Frýdku-Místku pokračuje, s plánovaným dokončením v roce 2029. Distep, městská společnost, která vlastní objekt, investuje do rekonstrukce, mění ho na rezidenční bydlení a technickoadministrativní zázemí.


Bývalý hotel Centrum, který byl kdysi jedním z největších ubytovacích zařízení ve Frýdku-Místku, se postupně mění v novodobé rezidenční bydlení. Od roku 2022 je majitelem objektu městská společnost DISTEP, která za tuto nemovitost zaplatila 44 milionů korun. Průběžně se zde investuje do rekonstrukce, kterou provádějí specialisté ze společnosti svépomocí, a to s tím, že její komplexní dokončení je naplánováno na rok 2029.

Byla dokončena první část rekonstrukce, která spočívala ve vyklízení vnitřních prostor budovy. Nyní probíhá druhá část, kterou tvoří inženýrské práce spojené s přípravou podkladů pro stavební povolení. Podklady byly již podány na městě a následně se konzultují se stavebním úřadem a dalšími orgány.

Během probíhajících prací bylo z objektu vyklizeno několik desítek tun materiálu, včetně veškerého mobiliáře, inventáře a starých ekologických zátěží, jako jsou sklady chemických látek a nebezpečných odpadů. Všechny tyto materiály jsou tříděny ve spolupráci s Frýdeckou skládkou.

Podle náměstka primátora Frýdku-Místku Radovana Hořínka se ukazuje, že prodej objektu městské společnosti DISTEP byla správná volba. Město tím získává průběžné informace o tom, jak rekonstrukce probíhá, a zajišťuje rekonstrukci tak, aby byla co nejefektivnější a využívala jak finanční, tak lidské zdroje společnosti.

Plány na přestavbu objektu zahrnují vytvoření rezidenčního bydlení v bývalém ubytovacím traktu a technickoadministrativní zázemí pro společnost v bývalém restauračním traktu. DISTEP plánuje propojení původních hotelových pokojů, aniž by bylo třeba zasahovat do statiky budovy nebo probourávat zdi. Veškeré stavební úpravy mají být realizovány pomocí původních stoupaček.

V průběhu letošního roku chce společnost dále provést výměnu oken, zateplení budovy a opravu vnější omítky. Tyto práce by měly přispět k celkovému zvýšení kvality života budoucích obyvatel rezidenčního bydlení a zároveň zefektivnit provoz technickoadministrativního zázemí společnosti.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy