Dvojice zlodejů přišla o milion: Vloupávali se pro elektronické cigarety

V Bohumíně řeší polici kriminalisté případ série vloupání do skladiště firmy. Dva muži (37, 29) byli obviněni z odcizení elektronických cigaret za více než 1 milion Kč. Pachatelé byli zadrženi díky spolupráci ostrahy, městské polici a policistů. Hrozí jim až 8 let vězení.


V Bohumíně vyšetřují policejní kriminalisté případ série vloupání do oploceného skladiště jedné místní firmy. Dva muži ve věku 37 a 29 let, kteří jsou již v policejní vazbě, byli obviněni z činů spojených s násilným vniknutím a odcizením elektronických cigaret v hodnotě přes jeden milion korun. Počáteční škoda na majetku se odhaduje na 160 000 korun.

Zloději se do skladiště vloupali několikrát mezi 30. prosincem loňského roku a 14. lednem letošního roku. Jejich činy byly zaznamenány nejen v oblasti skladiště, ale také v areálu firmy, kde kriminalisté nalezli stopy včetně krabic s rozsypaným a poškozeným zbožím. K odhalení pachatelů přispěla důsledná práce ostrahy areálu, která v noci z 14. ledna zaznamenala neznámého muže, započala jeho pronásledování a poté kontaktovala městskou policii.

Strážníci dorazili na místo již za několik minut, zajišťovali okolí a začali pátrat po podezřelém. V průběhu akce nalezli jeden z personálních dokladů podezřelého na zemi, což výrazně usnadnilo policistům pátrání. Během několika málo hodin byl jeden z pachatelů zadržen v Bohumíně a druhý v Ostravě.

Oba zadržení muži se k činům přiznali, avšak s odhadovanou výší škody nesouhlasili. Podle jejich tvrzení měla být škoda výrazně nižší, jelikož část zboží již stihli prodat. Policistům předali zbytek nezpeněženého zboží. Vzhledem k celkové škodě, která byla způsobena vloupáním, jim nyní hrozí až osm let odnětí svobody.

Tento případ ilustruje, jak důležitá je spolupráce mezi policisty, městskou policií a pracovníky ostrahy ve snaze o odhalení a dopadení pachatelů. Kriminalisté se nyní zabývají dalšími shromážděnými důkazy a analýzou, aby získali co nejvíce informací o pachateli, který stále není nikomu znám.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy