Dramatický gól Cadua rozhodl

Baník Ostrava prohrál doma s ligové dohrávce proti Viktorii Plzeň 0:1 poté, co ve druhé minutě nastaveného času Cadu využil chyby obrany. Ostravský trenér Pavel Hapal litoval ztráty bodů, ale doufá v zlepšení v nadcházejícím utkání s Mladou Boleslaví.


Ve vyrovnaném utkání 17. kola české fotbalové ligy se Baník Ostrava utkal s oři dohrlováním soupeřem Viktoria Plzeň. Domácí tým po zlepšení hráče se snažil o zisk bodů, avšak jediný gól utkání padl ve druhé minutě nastaveného času. Cadu z Plzně využil středeční chvíli ostravské obrany, jeho centr z levé strany proletěl přes pokrytí až do branky, což znamenalo konečné skóre 0:1 ve prospěch Plzně.

Ostravský trenér Pavel Hapal si povzdechl nad prohrou: 'Měli jsme to utkání dotáhnout nejméně do remízy a nedostat takový hloupý gól. Mužstvo se rvalo od první do poslední minuty, ale hloupou chybou jsme prohráli.' Jaká byla ta chyba? 'Karel (Pojezný) přestal hrát, když soupeř ležel na mýti. Měl vyvinout aktivitu a sudí mohl písknout hru na zemi, anebo faul. Pak však přišla přihrávka na Cadua, který střílel, probíhal tam hráč (Tomáš Chorý), na něhož Lety (brankář Jiří Letáček) reagoval a zapadlo to tam.”

Trenér Hapal hledal na vysvětlení zklamání v utkání, které se odvíjelo především ve vzdorování s těžkým soupeřem. 'Bylo to z naší strany daleko lepší utkání, diametrálně odlišné od toho v Českých Budějovicích. Na můj vkus obě mužstva měla docela dost nevynucených ztrát míče, což možná tu hru zase staví do jiné polohy. Bylo tam však nasazení a bojovnost do poslední minuty.”

'V přípravě jsme góly dávali. Teď mlčíme. Situace jsme si vytvořili, hráli jsme proti Plzni, která snad patnáct utkání za sebou neprohrála. Ofenzivní sílu ale máme. Brzo se k nám zase připojí Tanko (nejlepší střelec týmu kvůli trestu nemůže hrát ještě jeden zápas) a ten nám pomůže,” řekl Hapal s nadějí do příštích zápasů.

Baník Ostrava se nyní musí připravit na sobotní utkání s Mladou Boleslaví. Trenér Hapal prohlásil k otázce náročnosti tohoto zápasu: 'Když prohrajete gólem v devadesáté druhé minutě, budete zdrceni... Jiná cesta než se z toho oklepat, zvednout se a předvést v dalším utkání znovu výkon jako proti Plzni není. Jen musíme vstřelit branku a vyhrát.”



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy