Colours of Ostrava - Grammy hvězdy a láskyplné seznamky

Festival Colours of Ostrava se blíží s bohatým programem. Přivítá držitele cen Grammy a 68 nominací. Vystoupí Sam Smith, Queens of the Stone Age, Lenny Kravitz, James Blake a další. Meltingpot fórum nabídne přes 250 řečníků, včetně Dana Arielyho. Novinkou je "Láskyplná seznamka" pro osamělé návštěvníky.


Festival Colours of Ostrava se opět blíží a letos slibuje výjimečně bohatý program. Podle organizátorky Zlaty Holušové letos festival přiveze nejen držitele prestižních cen Grammy, ale i umělce s celkem 68 nominacemi na toto ocenění. Společně s koncerty se návštěvníci mohou těšit na dvě stě padesát řečníků v rámci fóra Meltingpot, který je nedílnou součástí festivalu.

Festival, známý jako vrchol sezóny díky své rozmanitosti a mezigeneračním propojením, letos přivítá jména jako je nebinární popový rebel Sam Smith, rockovou kapelu Queens of the Stone Age a legendárního Lennyho Kravitze. K dalším potvrzeným umělcům patří zpěvák a producent elektronické hudby James Blake, jamajský matador Sean Paul, severská popová diva Zara Larsson, multižánrové trio Khruangbin a bluesový kytarista Gary Clark.

Mezi další zajímavé hosty patří legendární pionýři elektronické hudby Tangerine Dream, kteří na festivalu vystoupí po boku Lennyho Kravitze a experimentální hudebnice Sevdalizy. Podle Zlata Holušové jsou Tangerine Dream v programu díky mladé generaci dramaturgů, kteří byli jejich vystoupením nadšeni.

Mezi nejočekávanější vystoupení patří show Sama Smithe, který slíbil nezapomenutelnou podívanou. Smith, který se identifikuje jako nebinární, nabídne show s šedesáti členy. Holušová přiznává, že jejich požadavek na pětihvězdičkový hotel v Ostravě vyvolal určité obavy, přesto však slibuje jedinečný zážitek.

Festival Colours of Ostrava nezapomíná ani na návrat do minulosti. Oživí populární scénu New York City stage, známou z dob, kdy se festival konal na Černé louce. Nový areál v Dolní oblasti Vítkovic se nyní zaměřuje na postindustriální tóny a slibuje propojení hudby s diskusní fórum Meltingpot, divadlem a dalšími uměleckými vystoupeními.

Program Meltingpot nabídne vystoupení známých osobností, jako je například autor knihy 'Jak drahé je zdarma' Dan Ariely. Navíc Meltingpot plánuje využít umělou inteligenci pro překlady během diskusí, přičemž se již nyní podařilo snížit čas prodlevy při překladu na pouhých pět vteřin.

Novinkou festivalu bude také 'Láskyplná seznamka' - prostor, kde se single návštěvníci mohou seznámit. Organizátoři zjistili, že až 37 % návštěvníků je single, proto se rozhodli nabídnout možnosti pro seznamování a diskutovat o tématech osamělosti a intimity.

Mezi další programové zajímavosti patří Meltingpot Aréna a téma Iron Jungle, které představí umělecké objekty z recyklovaných materiálů a přírodních živlů. Festival tak přerůstá v mnohovrstevnatou společenskou událost.

Festival Colours of Ostrava každoročně přiláká kolem 50 000 návštěvníků a letos se koná od 17. do 20. července. Návštěvníky čekají nejen výjimečné hudební koncerty, ale i inspirativní diskuse a unikátní kulturní zážitky.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024