Cestovatel Jan Rendl: 7 let, 40 000 km pěšky a milion výškových metrů

Cestovatel a dobrodruh Jan Rendl prošel za 7 let pěšky 40 000 km a zdolal milion výškových metrů. Jeho přednášky představují zkušenosti z cest po celém světě, včetně chudších zemí a zemí s velkými sociálními rozdíly. Rendl nedávno překonal český rekord v chůzi po bývalém Československu.


7 let, 40 000 kilometrů pěšky a kolem milionu nastoupěnejších výškových metrů - to jsou úctyhodné statistiky cestovatele a dobrodruha Jane Rendla, které svědčí o jeho neuvěřitelném odhodlání a touze objevovat svět na vlastní pěst. Díky svým dobrodružstvím získal cenné zkušenosti, které nyní představuje v nové přednášce, zahrnující i vzpomínky na jeho nedávný pobyt ve Venezueli.

Rendl, rodač z Ostravy, se narodil roku 1991 a o pěší putování se zajímal již od mladých let. Během svých cest navštívil doslova úhory světa - od horských vrcholů v Evropě až po rozlehlé tropické pralesy Jižní Ameriky. Nedávno dokonce překonal český rekord, neboť obešel celé bývalé Československo za méně než 39 dní. Jeho příběh atraktivně ukazuje, že nepotřebujete mít velké finance ani vybavení, abyste mohli prozkoumat svět a zažít nezapomenutelná dobrodružství.

Jeho zájem o chudší země a země s velkými sociálními rozdíly ho zavedl do nejrůznějších končin - od Kolumbie po Tibet, od Moldavska po Ugandu. Jeho příběhy o setkáních s místními obyvateli, jejich kulturou, tradicemi a svérázným způsobem života nás nutí zamyslet se nad hodnotami a prioritami našeho života.

Informace o jeho dobrodružstvích a příbězích nejenže čteme v jeho knihách, ale také máme možnost se s ním podělit o své zkušenosti na jeho přednáškách, které se konají po celé České republice. Jan Rendl tak dorazil do mnoha měst, kde se setkal s tisíci fanoušky svého díla a posléze se s nimi podělil o příběhy ze svých cest a výstupů, z nichž každý je jedinečný a neopakovatelný.

Příběh Jane Rendla je testamentem odrážedla odvahy a odhodlání, které může každý z nás v sobě probudit, aby se stal průzkumníkem a dobrodruhem ve vlastním životě. Jeho heslem by mohlo být „život byl určen k prozkoumávání, ne k sedění doma“.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy