Anička a Agátka: Splněný sen díky Srdci pro Porubu

Ve sbírce Srdce pro Porubu byly během rekordního času vybrány peníze na pomoc dvěma malým holčičkám, Aničce a Agátce. Anička získala multifunkční vozík a Agátka finanční podporu na speciální rehabilitace. Starostka Lucie Baránková Vilamová předala symbolické šeky v hodnotě téměř 90 000 Kč pro Aničku a 80 000 Kč pro Agátku. Srdce pro Porubu plánuje pokračovat v pomoci dalším dětem a občanům.


V rekordním čase se podařilo ve sbírce Srdce pro Porubu vybrat potřebné částky na pomoc dvěma malým holčičkám, Aničce a Agátce. Díky velkorysosti lidí a místní radnice obě děvčata získala finanční prostředky na zlepšení svého života - Anička získala multifunkční vozík a Agátka dostala finanční podporu na speciální rehabilitace.

Starostka Poruby, Lucie Baránková Vilamová (ANO), předala symbolické šeky maminkám obou děvčat v kulturním domě Poklad. Celkem bylo vybráno téměř 90 000 Kč pro Aničku a 80 000 Kč pro Agátku. Starostka sdělila, že se v loňském roce se při vánočním jarmarku se podařilo vybrat opravdu velkou částku, která byla věnována na Aniččin multifunkční vozík. Poté byli zaměstnanci městského úřadu zapojeni do sbírky a díky nim se podařilo v krátkém čase vybrat částku i pro Agátku.

Maminky obou děvčat - Lenka Jurošková a Marcela Helegdová, vyjádřily svůj vděk městskému úřadu a všem, kteří přispěli do sbírky. Díky vybraným částkám budou moci své děti lépe začlenit do života a prožívat radost z každodenních aktivit, jako je ježdění na kolečkových bruslích, na kolech, vycházky do hor a další aktivity na čerstvém vzduchu.

Anička a Agátka jsou kvůli poškození mozku upoutány na vozík, ale díky sbírce Srdce pro Porubu se jim naskýtá nová šance na lepší život. Radnice zřídila tuto sbírku v roce 2019 s cílem pomáhat lidem v obci, kterým byla srazila životní situace.

Starostka Baránková Vilamová také uvedla, že v budoucnu plánuje pokračovat v pomoci dalším dětem a občanům Poruby prostřednictvím Srdce pro Porubu. Lidé mohou přispívat do sbírky online nebo na veřejných akcích, které porubská radnice pořádá, jako jsou vánoční a velikonoční jarmarky, nebo Festival v ulicích.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy