Znáte campingové možnosti v Ostravě a okolí?

Plánujete letní dovolenou v Ostravě a máte rádi přírodu a aktivní odpočinek? Kempování může být pro vás a vaši rodinu tou správnou volbou. Na Ostravsku se nachází hned několik kempů, které nabídnou kvalitní ubytování i různorodé aktivity pro turisty.


Pojďte se společně s námi podívat na 5 kempů v Ostravě a okolí, abyste mohli vybrat ten nejlepší pro vaši letní dovolenou.

Kempování počas letních prázdnin přináší mnoho. Mezi výhody patří především čas strávený v přírodě a rozvíjení mnoha dovedností, jako je turistika, cykloturistika, rybaření, rozdělávání ohně, hraní na kytaru a dalších. Kempy často nabízí různé volnočasové aktivity a často se také jedná o cenově dostupný způsob strávení letní dovolené.

Kempování může být zároveň skvělé pro vaše děti, dostanete je ven, do přírody a možná, že se v nich probudí malý dobrodruh, který si na mobilní telefon a jinou elektroniku ani nevzpomene. Děti mohou objevovat díky kempování a pobytu v přírodě nová místa, hrát si venku, poznat nové kamarády.

Naopak nevýhodou kempování se může stát nepříznivé počasí: vítr, deštivo nebo hluk? Nepohodlí při kempování může velmi rychle změnit vaši náladu na dovolené. Vybírejte proto letní dovolenou tak, abyste zajistili program pro děti i v deštivých dnech.

1. Landek Camp Ostrava

Jako první vám představíme Landek Camp, který se nachází přímo v Ostravě v areálu Landek Park, na úpatí vrchu Landek, který je národní přírodní památkou. Dnes se jedná o místo vyhledávané rodinami s dětmi i milovníky přírody či sportovními nadšenci.

Camp se nachází asi jen 5 km od centra Ostravy, a tak nabídka aktivit je opravdu široká. Přímo v areálu Landek Parku se nachází největší hornické muzeum v České republice a návštěvníkům tak může přiblížit cestu horníků do dolů.

Kdo by raději upřednostnil přírodu před historií, má možnost. Landek se nachází v těsné blízkosti soutoku řek Odry a Ostravice a vyrazit můžete na mnoho procházek i cyklovýletů, nebo jen odpočívat uprostřed zelené přírody.

Tip: Víte jak naučit děti bezpečnému ježdění na kole?

V areálu se dále nachází dětské hřiště, tenisové kurty, sportovní hřiště, minizoo, bowling a samozřejmě restaurace. V Landek Campu se můžete ubytovat ve vlastním stanu, karavanu i obytném autě.

Tip: Objevte pohodlí a svobodu cestování s obytnými vozy

2. Autokemp Jezero

Autokemp jezero se nachází přímo u Hlučínského jezera a v Ostravě jste z tohoto kempu autem za 25 minut. Výhodou je právě umístění autokempu s možností koupání, pláž se od kempu nachází asi 150 metrů a ubytovat se zde můžete v chatkách, bungalovech, ve stanu i s karavanem.

Toto místo je vhodné pro rodiny s dětmi i milovníky zábavy a sportu, nachází se zde půjčovna lodiček, máte možnost zahrát si zde plážový volejbal, tenis, fotbal i minigolf nebo se projet na vodních lyžích. Okolí kempu také přímo vybízí k pěší a cykloturistice. Vydat se odtud s dětmi můžete na nedaleký Dětský ranč Hlučín.

Image title

3. Autokemp Olešná

K letní dovolené vybízí také autokemp Olešná, který se nachází vedle aquaparku Olešná asi 20 km od Ostravy. V kempu naleznete kompletní vybavení pro camping i něco navíc - vyzkoušet můžete trampolíny, šlapadla, loďky nebo paddleboardy. Zapůjčit si můžete také elektrokola, koloběžky nebo kolečkové brusle, případně se vydat na dětské hřiště nebo využít místních sportovišť.

V okolí se nachází spousty destinací, které stojí za návštěvu. Mnoho z nich se nachází v nedaleké Ostravě, kde můžete s celou rodinou vyrazit do zoo, planetária nebo do Dolní oblasti Vítkovic. Krásný výlet vás může čekat také pokud se vydáte stezkou Valašska nebo naučnou stezkou Beskydské nebe.

4. Kemp Lučina u Žermanické přehrady

Možnost koupání nedaleko Ostravy nabízí také moderní kemp Lučina u Žermanické přehrady, asi 25 km od Ostravy. Ubytovat se zde můžete v chatkách s vlastním sociálním zařízením, v karavanu, obytném autě nebo ve stanu, přičemž můžete využívat sociální zařízení a kuchyňky v hlavní budově areálu.

I v létě číhá nebezpečí na každém rohu. Přečtěte si o nejčastějších chybách, které lidé dělají u vody a mohou se vymstít.

5.Autokemp Baška

Autokemp Baška se nachází u stejnojmenné vodní nádrže nedaleko Frýdku Místku. Do Ostravy cesta zabere necelých 30 minut autem. Ubytovat se zde můžete v apartmánech i chatkách. Dobrodruzi mají možnost ubytování se ve vlastním stanu nebo karavanu.

Autokemp Baška je ideálním startovacím místem pro vaše výlety. Vyrazit můžete do Frýdku Místku, Kopřivnice i Ostravy. Vyrazit můžete také na 35 km vzdálenou zříceninu hradu Hukvaldy.

Zdroj fotografií: freepik.com

Fotogalerie
Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy