Zaměstnanci pivovaru Ostravar a MOAP zvelebovali Komenského sady v rámci projektu Dny, kdy pomáháme aneb Community Days

Více než 50 dobrovolníků z řad zaměstnanců pivovaru Ostravar a městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz věnovalo v rámci projektu Dny, kdy pomáháme aneb Community Days jeden pracovní den v měsíci září úpravě Komenského sadů.


Tradiční akce se konala po tříleté přestávce způsobené zejména pandemií koronaviru. Pivovar samozřejmě své partnery podporoval i během této pauzy. Forma pomoci po tuto dobu byla především finanční a produktová.

„Na jeden den v roce vyměníme varnu, spilku nebo kanceláře za štětce, hrábě, smetáky a jdeme zkrášlovat Ostravu,” popisuje projekt vrchní sládek pivovaru Ostravar Jan Řehůřek. „Pro všechny z nás je to určitý relax a zábava i příležitost lépe poznat své kolegy. Nikdy neuškodí, když na chvíli děláte jiný typ práce, která je navíc prospěšná i pro vaše okolí.“

První Community Days v Ostravě proběhly již v roce 2009 a od té doby zaměstnanci ostravského pivovaru pravidelně pomáhají zvelebit své okolí. Podruhé v historii projektu se k nim připojili i kolegové z městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

„Se zástupci městské části jsme se dohodli, že tentokrát budeme pomáhat se zvelebením Komenského sadů,“ říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Jan Řehůřek.

Akce se v pátek 22.9. v Ostravě zúčastnilo více než 50 zaměstnanců ostravského pivovaru a úřadu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, kteří společně natírali lavičky a vysazovali cibuloviny.

„S Ostravarem máme výbornou spolupráci a dobrovolnické dny jsou skvělý nápad, který podporuje komunitní duch v našem obvodu, což se mi osobně velmi líbí,“ říká místostarosta městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Petr Kuś. „Bylo by skvělé, kdyby podobné projekty realizovalo v našem městském obvodu více firem.”

Komenského sady jsou velký městský park přímo v centru Ostravy v sousedství Nové radnice. Jedná se o vyhledávané a velmi oblíbené místo obyvatel všech generací, kteří zde rádi tráví volný čas. Park začal vznikat na loukách na levém břehu Ostravice už v 19. století. Oficiální podoba parku začala vznikat podle plánu vytvořeného v roce 1907. Dnešní název po J. A. Komenském dostal park v roce 1919. V současné době jsou Komenského sady jedním z největších městských parků v Česku. Mají rozlohu přibližně 30 hektarů a nachází se v nich asi tři tisíce stromů.

Ostravské dny, kdy pomáháme aneb Community Days jsou pouze jedním z mnoha projektů v rámci strategie trvale udržitelného rozvoje společnosti Pivovary Staropramen.  Více informací naleznete ve Zprávě o udržitelném rozvoji ZDE.

Nemáte plány na víkend? Zajeďte si do pivních lázní.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy