Vernisáž výstavy očima milovníků fotografie

V Opavě proběhla vernisáž výstavy Můj Svět, která prezentuje nejlepší snímky z 16. ročníku fotosoutěže. Odborná porota vybírala z 214 snímků a ocenila 12 fotografií ve třech kategoriích. Výstava bude putovat i po dalších městech ČR.


V Opavě se konala vernisáž výstavy Můj Svět v Historické budově Slezského zemského muzea, která završila 16. ročník oblíbené fotosoutěže. Fotografové z celé ČR zaslali tento rok celkem 214 snímků. Přestože odbornou porotu čekalo nesnadné rozhodování o výběru 12 nejlepších snímků, úspěšně dokončili úkol.

Jindřich Štreit, renomovaný český fotograf a člen poroty, projevil svoje nadšení z kvality fotografií. Podle jeho názoru je důležitý vztah fotografa k objektu a schopnost zvýraznit jeho pozoruhodné rysy, aniž by objekt byl ponižován. Štreit dále vysvětlil, že právě tyto vlastnosti oslovují porotu rok co rok.

Ivo Mludek, organizátor výstavy za opavskou charitu, uvedl, že celkem 12 fotografií bylo oceněno ve třech kategoriích: portrét, Můj charitní svět a Jak to vidím já. Poslední kategorie byla určena klientům z celé ČR. Mezi vítězi byla i klientka Charity Opava, a zároveň se nejvíce cen v letošní edici soutěže udělilo fotografům z Třebíče.

Klientka Domu svatého Cyrila a Metoděje pro slabozraké ve Vlaštovičkách u Opavy, Eva Rohovská, byla oceněna čestným uznáním za svou fotografii z výletu do ZOO Brno. Michaela Vostalová, oceněná fotografka z Třebíče, vyjádřila svůj velký zájem o soutěž a překvapení z vítězství.

Opavská vernisáž byla prvním zastavením na cestě výstavy Můj Svět po ČR. Poté, co skončí v Opavě, bude výstava pokračovat v putování po řadě měst, jak je již tradičí posledních devět let. Mezi další zastávky patří mimo jiné Ostrava, Raduň, Třebíč, Písek či Žďár nad Sázavou.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy