Revitalizace Gagarinova náměstí: Parčík dostane nový vzhled

V Karviné proběhne revitalizace parčíku u Gagarinova náměstí, která zahrnuje opravy zídek, chodníků, schodiště a instalaci nového mobiliáře. Dominantním prvkem budou nově vysazené stromy. Rekonstrukce začne na jaře letošního roku, čímž získá město modernější a atraktivnější prostor pro návštěvníky a obyvatele.


Loňský rok přinesl řadě veřejných prostranství v městě Karviné zásadní změny. Mezi nimi nemohou chybět ani plány na revitalizaci místního parčíku nacházejícího se u Gagarinova náměstí, v těsné blízkosti ulice Kosmonautů. Toto prostranství je v těchto dnech známé již po desetiletí a zásadně potřebuje novačení. Rekonstrukce se již chystá a začne na jaře letošního roku.

'Tady dojde k celkové úpravě parčíku, dojde k opravě zídek, které lemují parčík, k opravě chodníčků, které budou nahrazeny v zámkové dlažbě, opraví se schodiště a přibude nový mobiliář - odpadkové koše, nové lavičky a nainstalována budou parková svítidla,” uvedla Jana Maierová, vedoucí Odboru komunálních služeb MMK. Dominantou parčíku budou nově vysazené stromy. Chodníky, které vedou k restauraci a obchodu, zůstanou ve stejném stavu.

Primátor Karviné, Jan Wolf, však zdůrazňuje, že situace je poněkud komplikovanější, neboť ne všechny pozemky patří městu. 'Jsou tam pozemky soukromých vlastníků a do těch my vstupovat nemůžeme. Bude na nich záležet, jestli ty chodníky dají do pořádku,' podotkl Wolf. Město rovněž připravuje výběrové řízení na zhotovení rekonstrukce prostranství na ulici Nedbalova. Samotná proměna prostranství počítá s novými chodníky, přibudou parkovací stání, mobiliář a vysadí se i nová zeleň.

Revitalizace Gagarinova náměstí tak nabídne městu Karviná nový a modernější vzhled prostranství, který bude atraktivní pro návštěvníky i místní obyvatele. Výsadba nových stromů a zlepšení veřejného mobiliáře přispěje k příjemnější atmosféře tohoto klidového místa. Město se tedy může těšit na pozitivní proměnu svých veřejných prostranství.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy