Nemocnice Třinec má novou magnetickou rezonanci i CT

Radiologické oddělení Nemocnice Třinec má nové přístrojové vybavení.


Magnetická rezonance a počítačový tomograf patří k nejmodernějším na trhu a zajistí komplexnější, rychlejší a výkonnější vyšetření pacientů. Celkové náklady přístrojové techniky, včetně stavebních úprav nutných k jejich instalaci a zprovoznění, činily necelých 56 milionů. Projekt byl spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce na pandemii COVID-19.

„Pokroky v medicíně jdou mílovými kroky, proto se nemocnice rozhodla vyměnit zastaralé zařízení za nové. Tyto přístroje mimo jiné umožňují daleko přesnější diagnostiku, což je pro pacienty i lékaře to nejpodstatnější. Společnost Siemens Healthineers instalovala do nemocnice dva inovativní zdravotnické přístroje, které posouvají diagnostickou péči na zcela novou úroveň,“ vysvětlil ředitel Nemocnice Třinec Jiří Veverka.

Jedním z uvedených diagnostických výrobků je MAGNETOM Altea, aneb nová 1,5T magnetická rezonance s prostorným vyšetřovacím otvorem, spojující vysokou produktivitu s následnou spokojeností pacientů. Díky BioMatrix technologii přináší magnetická rezonance nadstandardně konzistentní diagnostické výsledky.

„Tato nová supermoderní magnetická rezonance kromě vysoce kvalitního zobrazení nabízí i další důležitý benefit. Inovativní technologie a zapojení umělé inteligence a automatizace umožní zkrátit dobu trvání vyšetření, které v úzkém prostoru někteří lidé hůře snášejí. Pacienti jistě ocení i nižší hlučnost přístroje a jeho přátelský design. Zkrácením doby snímání i přípravy se taky zefektivní pracovní proces na radiologickém oddělení,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Druhým inovativním zařízením je jednozdrojový CT skener SOMATOM® X.cite, doplněný o inteligentní systém myExam Companion. Tato kombinace zahajuje éru inteligentního zobrazování, které vede uživatele při každém vyšetření, přizpůsobuje klíčové parametry jednotlivým pacientům a umožňuje zdravotnickému personálu využít plný technický potenciál tohoto špičkového systému. Toto CT přináší dokonalost v počítačové tomografii s 82centimetrovým otvorem, inteligentní navigací a personalizovaným zobrazováním, čímž zajišťuje konzistentní a komplexní výsledky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy