Nej... Zdravotní sestřičky získaly ocenění za svou práci

Osmý ročník ankety Moravskoslezská SESTRA 2023 má svoje vítězky. O nej… zdravotní sestřičce našeho regionu v šesti kategoriích se rozhodlo na slavnostním galavečeru v aule Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava ve čtvrtek 19. října.


„Tuto anketu pořádáme hlavně proto, abychom upozornili na nepostradatelnou práci zdravotních sester a zvýšili prestiž ošetřovatelského povolání. Pro uzdravení je velmi důležitá profesionalita a empatie zdravotních sestřiček. Jejich úsměv, pohlazení a vlídný přístup dokážou zázraky. Za to jim chceme poděkovat a nahlas říct, jak si jich vážíme“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška, který nad osmým ročníkem ankety spolu s ministrem zdravotnictví a prezidentkou asociace sester převzal záštitu.

Příprava ankety začíná vždy půl roku před galavečerem. První nominace přicházejí ze zdravotnických zařízení, které pak vyhodnocuje odborná porota a do finále vybere vždy tři sestry v pěti kategoriích: sestra u lůžka, ambulantní a domácí péče, paliativní a hospicová péče, porodní asistentka a ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. Oblíbenou součástí ankety je hlasování veřejnosti. Občané vybírají Sestru veřejnosti z 15 finalistek vybraných odbornou porotou.

„Odborná porota má vždy velmi obtížnou práci vybrat z desítek výjimečných životních příběhů pouhých pět a ocenit je. Svědčí to o tom, že máme opravdu kvalitní zdravotnický personál, který se ze všech sil snaží usnadnit pacientům průběh nemoci a léčení. Všichni, kdo pracují ve zdravotnictví, si zaslouží obdiv, úctu a poděkování,“ řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Oceněné sestry získaly na galavečeru také hodnotné ceny a památeční certifikáty.

Vítězky ankety Moravskoslezská SESTRA roku 2023

  • Sestra u lůžka: Jiřina Gřibková, Nemocnice Karviná – Ráj, p. o. (pracoviště Orlová)

  • Ambulantní a domácí péče: Martina Marciňová, Nemocnice ve Frýdku-Místku, p.o.

  • Paliativní a hospicová péče: Jana Kapošváryová, Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s.

  • Porodní asistentka: Hana Kotučová, Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, p. o.

  • Dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči: Věra Večerková, Bílovecká nemocnice, p. o.

  • Sestra veřejnosti: Nikola Prošková, Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, a.s., získala 56 730 hlasů.

Zdroj: TZ Msk.cz

Foto: Karolina Grabowska / Pexels.com

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy