Mladí sportovci mají svou olympiádu. Letos si jedou pro medaile do Královéhradeckého kraje

Na Olympiádu dětí a mládeže se letos z Moravskoslezského kraje vydá 88 mladých nadějných sportovců.


Kraj budou reprezentovat v deseti sportovních disciplínách. Moravskoslezská výprava chce z Královéhradeckého kraje, kde se letošní hry konají, přivézt co nejvíce medailí. Slavnostní zahájení her se bude konat v neděli 22. ledna na zimním stadionu v Hradci Králové.

„Na slavnostní ceremoniál se velmi těším. Mladí sportovci si prožijí autentickou atmosféru opravdové olympiády, mohou se těšit na zapálení olympijského ohně, budou skládat olympijskou přísahu, zažijí vše, co k nejprestižnější sportovní události na planetě patří. Vychutnají si nejen samotné závody, jistě si užijí i soužití v olympijské vesnici. Osobně jim v Hradci Králové popřeji skvělou formu a co nejlepší výsledky. A těším se na medaile, které nám do Moravskoslezského kraje určitě přivezou,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák s tím, že se olympiády účastní ti nejlepší z regionu. Jsou vybíráni napříč celým krajem podle svých výsledků.

Moravskoslezský kraj bude reprezentovat výprava 88 dětí a 34 trenérů a servisních techniků. Své síly poměří v tradičních zimních sportech, letos jsou k nim přiřazeny také šachy.

„Přeji mladým sportovcům životní výkony, snad se po delší době jako kraj postavíme v celkovém hodnocení na stupně vítězů. Medailové šance mají například naši krasobruslaři nebo běžkaři. Troufal bych si tvrdit, že opět zazáří naši hokejisté, vždyť na minulých zimních hrách vybojovali zlato a stále jsou ve špičkové formě. A pak tu jsou snowboardisté, i mezi nimi můžeme počítat s předními místy v žebříčku. Rád bych ovšem zdůraznil, že nám nejde jen o medaile. Hlavním posláním podobných akcí je motivovat děti, mládež i dospělé ke sportu, aby se pohyb stal a také zůstal součástí jejich života,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Doplnil, že olympiáda končí 26. ledna večer, kdy se rozdají poslední medaile a také předají poháry třem nejúspěšnějším krajům.

Olympia´da deˇti´ a mla´dezˇe vznikla v roce 2003 jako projekt Cˇeske´ho olympijske´ho vy´boru porˇa´dany´ ve spolupra´ci s jednotlivy´mi kraji a sportovními svazy. Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských výprav, určena je mladým sportovcům od 12 do 16 let.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 24.01.2023 09:40




0 +
 

Hlavní zprávy