Měsíc čtenářů probíhá ve 400 knihovnách

Březen - měsíc čtenářů, celostátní akce od roku 2009, zaměřuje se na podporu čtenářství. Letos se účastní 400 knihoven, včetně Nového Jičína. Akce zahrnuje divadelní představení, kvízy, výstavy, a přednášky. Knihovna Nový Jičín nabízí e-knihy, a nově zavádí výpůjčky e-audioknih pro registrované čtenáře.


Přijde jaro, a s ním přichází Březen - měsíc čtenářů, celostátní akce organizovaná Svazem knihovníků a informačních pracovníků od roku 2009. Kampaň se zaměřuje na podporu a propagaci čtenářství, a letos se jí účastní asi 400 knihoven.

Pro děti se například konala divadelní představení a zábavný kvíz na téma Harry Potter. V knihovně v Novém Jičíně nyní probíhá výstava Bratří Čapkové nerozlučná dvojce, která potrvá do konce března, a zájemci se mohou těšit na přednášku Pasti v naší mysli od bývalého slovenského šachisty Jána Markoše, který se zaměřuje na kritické myšlení.

Seniorům je určeno pokračování cyklu o trénování paměti, zatímco děti mohou navštívit Pohádkový večer s Andersenem. Akce Březen - měsíc čtenářů uzavře 26. března přednáška renomovaného Arnošta Vašíčka, autora knihy Lovec záhad.

Dlouhodobě probíhající akcí je Jarní burza knih, která trvá od 11. března do 14. dubna. Nabídka knihoven zahrnuje vyřazené tituly z různých žánrů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy