Kraj letos podpoří přes stovku sportovních akcí v regionu

Moravskoslezský kraj podporuje sportovní aktivity i konání významných sportovních akcí v regionu.


Kromě tradičních sportů kraj podpoří také discgolf, paragliding, jachting nebo například dogmaraton.

„Podpora sportovních akcí znamená ve výsledku spoustu výhod. Nejrůznější závody a šampionáty zvyšují prestiž regionu, také mají nemalý ekonomický přínos a pozitivní vliv na cestovní ruch nebo společenský život. Navíc mohou sportovní fanoušky motivovat k vlastní pohybové aktivitě. A jak známo, zdravý pohyb s sebou přináší také zdraví a duševní pohodu nebo může generovat a objevovat nové mladé talenty a sportovní naděje. To jsou v kostce důvody, proč Moravskoslezský kraj podpořil konání nejrůznějších sportovních akcí i v tomto roce,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Moravskoslezský kraj přispěje organizátorům maximálně 50 procent uznatelných nákladů, navíc pouze v případě, že akci finančně podpoří také příslušná obec či město.

„Z krajského příspěvku mohou organizátoři zaplatit přípravu sportovišť či technické zajištění akce, také například zdravotní nebo bezpečnostní službu. Mezi uznatelné náklady patří také úhrada nájmů za sportoviště nebo služby, které s konáním akce přímo souvisí. Za jistých podmínek mohou být krajské prostředky využity i na ubytování sportovců,“ vysvětlil náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny.

Mezi významnějšími sportovními akcemi získaly podporu například Mistrovství České republiky družstev v judu, Mezinárodní mládežnický volejbalový turnaj Inter Cup 2023, EUROPEAN BADMINTON TOUR 2023 nebo Karviná CUP 2023 v házené. S krajským příspěvkem také mohou počítat například Mistrovství republiky v basketbale v kategorii U11, Ostrava Judo Open 2023, RunTour Kopřivnice 2023, Mistrovství ČR sprint a sprintové štafety v orientačním běhu nebo třeba Mezinárodní šachový festival Ostravský koník 2023.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy