Kaligrafie jako terapie: odhalíme tajemství starobylého písma

Umělkyně a učitelka Šárka Kolaříková 26.dubna 17:00 - 19:00 nabízí kurz kaligrafie pro začátečníky ve Střední umělecké škole v Ostravě. Učí umění písma ANTIKVY vhodné pro jmenovky, menu a citáty. Kolaříková kaligrafii považuje za formu terapie a způsob uvolnění od stresu a napětí.


Milovníci umění, pozor! Mgr. Šárka Kolaříková, talentovaná umělkyně a nadaná učitelka působící na Střední umělecké škole v Ostravě, si právě uvázla novou kapitulu v oblasti výtvarné pedagogiky a kreativního vyjádření. Její specialita - kaligrafie.

Pro mnoho lidí je kaligrafie umělecká forma písma, která při správném provedení může vyjadřovat emocionální hloubku a autentický umělecký výraz. Pro Kolaříkovou je to však mnohem víc. Toto umění písma je pro ni „jistou formou terapie. Má vliv na vnitřní koncentraci a zároveň je způsobem emocionálního uvolnění od stresu a napětí.“

Kaligrafie pro začátečníky; to je koncept, který si Kolaříková přebírá do svých rukou. Ve svém kurzu, který je otevřen jak začátečníkům, tak těm, kteří se chtějí zdokonalit, Kolaříková učí umění písma ANTIKVY. Tato forma kaligrafie je vhodná zejména pro ručně psané jmenovky, menu a citáty. Jedná se o dovednost, která působí elegancí a sofistikovaností, a je díky tomu vysoce žádanou v mnoha průmyslových odvětvích a kreativních profesích.

Naučit se psát speciálním seříznutým perem nebo štětcovým fixem Brush pen je sice náročné, ale Kolaříková je přesvědčena, že tuto výzvu zvládne každý zájemce. Její metoda výuky je srozumitelná a zábavná, nechává dostatečný prostor pro praxi a rozvoj individuálních stylů.

Pokud jde o kaligrafii, jde také o techniku a správné sesazení písmen a slov. To znamená, že Kolaříková zdůrazňuje význam naučení se správně psát text na středovou osu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy