Falešní policisté přepadli muže v Ostravě

V Ostravě došlo k loupežnému přepadu, kde se trojice mužů vydávala za policisty, agresivně se chovala a okradla oběť. Pachatelé byli brzy zadrženi a obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Hrozí jim až 10 let vězení.


V polovině února přišla na policii třaskavá zpráva o loupežném přepadu v ostravské čtvrti Mariánské Hory. Trojice mužů se vydávala za policisty, agresivně se chovala a požadovala od oběti vše, co u sebe měla. Přestože žádný z těchto falešných strážců zákona nebyl oblečen v uniformu a nepředstavil oficiální průkaz, jejich obeť se ocitla v pasti.

'Scénář byl pečlivě naplánovaný. Čin se odehrál v autě, které bylo zaparkované na Mariánském náměstí. Oběti se sice podařilo z vozu vystoupit, ale agresoři ho rázem strhli na zem a zaútočili na něj,' podává detaily případu Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava. Jak dlouze pokračuje, zloději ukradli oběti nejen osobní doklady a platební karty, ale dokonce mu vzali i bezdrátová sluchátka a batoh plný jídla.

Členové Policie České republiky ihned reagovali na incident a rozjeli se na místo činu. Přestože od předání zprávy uplynulo pouhých 10 minut, pachatelé zmizeli beze stopy. 'Obeť přitom projevila nebývalou duchapřítomnost, zapamatovala si část poznávací znacky útočníkova vozu, což významně přispělo k rychlé identifikaci majitele vozu a napomohlo tak k úspěchu vyšetřování,' komentuje situaci Michalíková.

Kriminalisté z Mariánských Hor se případu energicky ujali a okamžitě zahájili pátrání po útočnících. Spolupráce mezi jednotlivými útvary se ukázala jako klíčová, což vedlo k identifikaci dvou podezřelých osob. Po libovolné stopě se pak vyšetřovatelům podařilo dopátrat až na Opavsko, kde identifikovali třetího pachatele.

Útočníky, muže ve věku 44, 51 a 56 let, s bohatou trestní minulostí, se podařilo kriminalistům zadržet. Komisař 5. oddělení obecné kriminality zahájil trestní stíhání a všechny tři muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

'Kriminalisté podali cestou státního zástupce návrh na jejich umístění do vazby, který soud přijal. Pokud budou odsouzeni, hrozí jim trest odnětí svobody až na deset let,' uvádí mluvčí ostravské policie.

Nejstarší z obviněných mužů se rozhodl využít své právo a odmítl vypovídat. Nachází se v protikladu s ostatními obviněnými, jejichž výpovědi se lišily. Je jasné, že tento případ bude ještě předmětem dalších vyšetřování, a je důležité, aby spravedlnost byla dosažena.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy