I letos se zaměstnanci úřadu vydali na úřad bez auta

0

auto, mobilita, vůz, zaměstnanci, úřad, hromadná doprava


Moravskoslezský kraj se opět připojil ke kampani Evropský týden mobility, kterou od roku 2002 vyhlašuje Evropská komise.

Už podvanácté se krajští úředníci rozhodli nechat svá auta doma a přijet do práce hromadnou dopravou, na kole, koloběžce nebo třeba pěšky.

„Letošní kampaň má motto NEPLÝTVEJ ENERGIÍ, což je téma s ohledem na energetickou krizi skutečně velmi aktuální. Moravskoslezský kraj čistou mobilitu podporuje dlouhodobě, naše auta jezdí na CNG, pro cyklisty jsou před úřadem stojany, k dispozici jsou elektronabíječky pro kola i pro auta. Zvyšující se množství vozidel ve městech je markantní, trpí životní prostředí, řidiči mají potíže s parkováním, kvůli hustému provozu se dokonce stává, že jet autem je časově náročnější než sednout třeba na tramvaj. Po městě se dá i bez auta pohybovat chytře, rychle a pohodlně,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza.

Evropský týden mobility se letos konal od 16. do 22. září, zapojit se do něj mohou obce, neziskové organizace, úřady, soukromé subjekty i jednotlivci. V minulém roce se do kampaně zapojilo téměř 3000 obcí v 51 zemích nejen v Evropě. V Moravskoslezském kraji se vloni zapojily například Ostrava, Kopřivnice, Havířov, Opava, Nový Jičín nebo Třinec.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář