Vítězové slavnostně vyhlášeni na Ovčárně za účasti regionálních hejtmanů

V nejvyšších partiích Jeseníků proběhl extrémní armádní víceboj Winter Survival. Týmy čelily těžkým podmínkám a soutěžily ve fyzických a psychických dovednostech. Závod zahrnoval lezení po skalách, zdravotní dovednosti a střelecký umění. Vítězem se stal tým 13. dělostřeleckého pluku Jínce.


Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo tradičně na Ovčárně za účasti hejtmanů Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Zúčastněné týmy zde čelily nejtěžším podmínkám, které si možná dokážete představit, a soupeřily ve fyzických i psychických dovednostech a houževnatosti.

Závod prověřil fyzické i psychické síly všech týmů, které musely absolvovat lezení po skalách, zdravotní dovednosti a střelecký umění v náročných podmínkách zimního prostředí. Vojáci museli překonávat své limity při dlouhých přesunech i přenocování v přírodě.

Jiří Sekanina, plukovník a sportovní ředitel, popisoval letošní ročník Winter Survival jako velmi náročný. Nicméně se týmy potýkaly s extrémními podmínkami, které vyvážily jejich úsilí a disciplínu. Letošní ročník přinesl očekávané výsledky a ty nejlepší týmy dosahovaly obdobných výkonů jako v minulých letech.

V náročném závodě, který byl připraven brněnskou Univerzitou obrany, zvítězil tým 13. dělostřeleckého pluku Jínce. Druhé místo obsadil tým ze Staré Boleslavi a třetí místo tým z Opavy. Karel Mančal, člen vítězného týmu, popisoval své zážitky: 'Střelba nám moc nešla, ale myslím si, že jsme zase vynikli v jiných disciplínách, třeba v lezení. Bylo to čtyřdenní utrpení.'

Úspěch si připsali i zahraniční týmy: nejlepší sedmá Francie před osmým Slovenskem. Celkově můžeme hodnotit Winter Survival jako úspěšnou akci, která dala účastníkům možnost prokázat své dovednosti, týmového ducha i odolnost v náročných podmínkách. Tento víceboj tak představuje důležitý článek v rámci tréninkových a sportovních akcí armády ČR.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy