Vandal zničil tramvajovou zastávku v Ostravě, svědek odhalil viníka

Opilec v Zábřehu zničil skleněné výplně tramvajové zastávky. Záznam z kamerového systému potvrdil, že pachatel způsobil škody kopáním. Muž poškodil celkem osm skleněných výplní, celková škoda přesáhla 10 tisíc korun.


V pátek 26. ledna kolem půl druhé ranní oznámil svědek o rozbitých skleněných výplních tramvajové zastávky v Zábřehu na ulici Výškovickou. Hlídka strážníků, která na místo dorazila, zjistila, že škody způsobil 32letý muž.

Jindřich Machů, mluvčí Městské policie Ostrava, uvedl, že hlídka spatřila mladého muže na zastávce a rozhodla se jej zkontrolovat. Podle muže byl v nedaleké restauraci na pivko a nyní na zastávce čeká na tramvaj. O rozbití skleněných výplní zastávky prý nic neví.

Prověřování záznamu z městského kamerového systému ale potvrdilo, že muž skutečně způsobil škody. Svědek události potvrdil, že muž před malou chvílí kopáním rozbil skleněné výplně zastávky. Chtěl to oznámit na tísňovou linku policie, ale v době telefonátu zaregistroval přijíždějící hlídku strážníků, se kterou se spojil a podal svědectví o poškození zastávky.

Muž poškodil celkem osm kusů skleněných výplní zastávky o rozměrech 120x100 centimetrů a škoda přesáhla částku deset tisíc korun. Policie České republiky byla přivolána na místo a převzala celou věc i se zadrženým mužem k dalšímu opatření.

Tento incident ukazuje, že opilství a nezodpovědné chování mohou mít vážné následky. Rozbití skleněných výplní zastávek nejen způsobilo finanční škodu, ale také přineslo potenciální nebezpečí pro ostatní uživatele veřejné dopravy. Je třeba věnovat pozornost prevenci a řešení podobných situací, aby byla zajištěna bezpečnost a pohodlí občanů.

Úřady by měly zvážit zavedení dalších opatření, jako jsou lepší osvětové programy nebo zvýšení pokut za poškozování veřejného majetku. Současně by měla být občanům připomenuta důležitost zodpovědného chování v přítomnosti alkoholu a ve společnosti ostatních lidí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy