Úspěšní žáci umělecké školy Smetany oceněni výročními cenami

Slavnostní udílení výročních cen na ZUŠ B. Smetany v Karviné ocenilo nejlepší žáky, kolektivy i místní podporovatele. Mezi nejlepší žáky patří klavíristka Nikola Hamplová, úspěšná v prestižních soutěžích. Primátor Karviné Jan Wolf byl oceněn za dlouhodobou a významnou podporu školy.


Základní umělecká škola Bedřicha Smetany v Karviné opět oceňuje nejlepší žáky a kolektivy na slavnostním udílení výročních cen. Čestnou událost zahájil Kamil Novák, ředitel školy, který zdůraznil význam slavnosti a poděkování nadaným žákům, jejich pedagogům, a také místním osobnostem a institucím, které podporují rozvoj školy.

Mezi nejúspěšnější žáky patří klavíristka Nikola Hamplová, která získala certifikát Nejlepšího žáka školy díky svým mimořádným talentem a úspěchům v prestižních soutěžích. Nikola, která byla překvapena i potěšena svým oceněním, se zúčastnila MenART, což je roční stipendijní program určený nadaným dětem a studentům v uměleckých oborech. Díky programu má příležitost pracovat s mentory - významnými osobnostmi české umělecké scény.

Učitelka klavíru Halina Heinzová sdílí úspěch své žačky Nikola Hamplová a je hrdá na její talent. Halina chce nadále motivovat a podporovat Nikolku v jejím dalším uměleckém růstu.

Ceny pro nejlepší kolektivy získali zástupci sborového studia Permoník, Mužského komorního sboru Permoník a z literárně dramatického oboru skupina Divoši. Nejlepší účastníci národních a mezinárodních soutěží nebyli opomenuti, a také byly rozdány výroční ceny.

Primátor Karviné Jan Wolf byl rovněž oceněn za dlouhodobou a významnou podporu rozvoje ZUŠ, zejména za finanční příspěvek na školné z fondu primátora pro děti ze sociálně slabých rodin a finanční podporu sborového studia Permoník, Klavírních ateliérů a dalších. Wolf zdůraznil, že ocenění patří všem lidem z města, kteří se snaží pomáhat škole a jejím žákům.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy