Požár elektrokoloběžky: škoda 30 tisíc Kč, rychlý zásah hasičů zachránil navíc 200 tisíc

Hasiči v centru Ostravy úspěšně zvládli situaci, kdy potlačili požár elektrokoloběžky v přízemí bytového domu. Příčinou požáru byla pravděpodobně baterie. Celková škoda byla odhadnuta na 30 tisíc korun, ale hasiči uchránili majetek za 200 tisíc korun. Událost připomíná důležitost správné údržby baterií elektrokoloběžek.


Hasiči v centru Ostravy likvidovali požár elektrokoloběžky, vzplála v přízemí domu

V centru Ostravy dnes hasiči úspěšně potlačili požár elektrokoloběžky, která vzplanula v přízemí bytového domu. Ihned po získání informace o požáru zamířili na místo události profesionální i dobrovolní hasiči.

Mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Lukáš Popp informoval: “Hasiči na lokalizaci požáru elektrokoloběžky použili jeden vodní proud, kterým srazili plameny. Jelikož hrozilo opětovné rozhoření baterie, vynesli hasiči koloběžku na venkovní prostranství. Během rozebírání baterie, pro účely zjištění příčiny požáru, došlo na venkovním prostranství k opětovnému zahoření, které hasiči zlikvidovali během pár minut.”

Dále pak dodal: “Po ukončení šetření příčiny požáru, byla baterie uložena do kbelíku s vodou a převezena na bezpečné místo, do areálu hasičské stanice Ostrava-Zábřeh.”

Hasičům se podařilo za pouhých dvacet minut dostat plameny pod kontrolu, následně museli ještě odstranit dým ze zásahového místa přetlakovou ventilací. Celková škoda způsobená požárem byla odhadnuta na 30 tisíc korun, avšak hasiči dokázali uchránit další majetek za přibližně 200 tisíc korun. Vyšetřování naznačuje, že příčinou požáru byla nejspíše baterie elektrické koloběžky, která v čase vzniku požáru nebyla připojena k nabíječce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy