Policisté vypátrali zatoulaného seniora

Novojičínsko - pátrací akce se šťastným koncem.


Policisté vypátrali zatoulaného seniora

Novojičínsko - pátrací akce se šťastným koncem. 

V neděli kolem jedenácté hodiny večerní přijali policisté oznámení o pohřešování muže, který měl odejít ze zařízení poskytujícího zdravotní a sociální služby pro nemocné v Kateřinicích na Novojičínsku. Ošetřovatelka při večerní kontrole klientů zjistila, že v jednom z pokojů chybí 86letý senior trpící Alzheimerovou nemocí, který již není schopen se o sebe sám postarat.

Na místo ihned dorazila hlídka z obvodního oddělení Kopřivnice, která vytěžením oznamovatelky získala popis pohřešovaného muže. Následně policisté z kamerových záznamů zjistili, že senior opustil budovu zařízení pouze v lehkém oblečení a nazouvácích, kdy krátce chodil kolem domu a poté areál opustil. Strážci zákona proto započali s pátrací akcí, do které se zapojili také další hlídky, včetně speciální pořádkové jednotky a psovoda. Pátraní po seniorovi v blízkém okolí nebylo úspěšné, proto se policisté zaměřili i na okolní obce.

Dobrá zpráva přišla v pondělí krátce před čtvrtou hodinou ranní. Hlídka z Kopřivnice muže vypátrala u silnice zhruba 1,5 kilometru od domova v obci Trnávka. Po několika hodinách strávených venku byl senior dezorientovaný a vzhledem k nočnímu počasí také promoklý. Policisté jej dopravili zpět do zařízení, kde mu byla přivolána zdravotnická záchranná služba. Ta rozhodla o jeho převozu do nemocnice k dalšímu vyšetření.



nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
11. června 2024


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024