Oslava 26. ročníku Mezinárodní noci pro netopýry v ZOO Ostrava

V Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava proběhl 26. ročník Mezinárodní noci pro netopýry, která se uskutečnila 7. září. Cílem akce je seznamovat účastníky se životem těchto savců a upozorňovat na důležitost jejich role v přírodě. Akci organizuje CESON a koná se ve více jak 50 místech.


V Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava začal běžet nový přednáškový cyklus Zajímavosti ze světa zoologie. Netopýři se tentokrát dostali do centra pozornosti dobrodruhů ze všech koutů světa. Již po osmnácté se v Ostravě konala speciální akce Mezinárodní noc pro netopýry.

26. ročník Mezinárodní noci pro netopýry proběhl ve středu 7. září ve výukovém centru ZOO Ostrava. Akce má za hlavní cíl seznámit účastníky se životem těchto fascinujících savců.

Účastníci přednášky se dozvěděli o rozmanitosti druhů, které žijí v České republice, o možných hrozbách, kterým čelí, a důvodech, proč je třeba je chránit. Kromě toho si zájemci mohli prohlédnout techniku, která se používá při výzkumu netopýrů, a samozřejmě i živé netopýry.

Mezinárodní noc pro netopýry organizuje v České republice organizace CESON, která byla založena v roce 1991. Tato akce se koná na přibližně 50 místech, vždy na přelomu srpna a září. První noci pro netopýry na evropské úrovni uspořádali polští chiropterologové v roce 1995 a 1996, a od roku 1997 se akce stala evropskou.

Evropská noc pro netopýry postupně přerostla v celosvětovou záležitost a díky tomu se rozšířila do tak exotických lokací, jako je Egypt, Sýrie, Libanon, Korea nebo Jižní Amerika. Od roku 2014 se tato akce nazývá Mezinárodní noc pro netopýry.

Česká republika přijímá tento rok netopýráře z celého světa, kteří se shromáždí v Ostravě, aby oslavili 26. ročník Mezinárodní noci pro netopýry. Tato jedinečná akce je bezesporu přínosem pro divoký svět těchto fascinujících létajících savců i nás všechny, kteří se o ně starají.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 22.01.2024 16:05



0 +
 

Hlavní zprávy