Opravy železniční trati po tragické nehodě mezi Bohumínem a Dětmarovicemi

Provoz na železniční trati u Dolní Lutyně byl po tragické nehodě mezi vlakem a kamionem obnoven, zatím ale pouze na jedné koleji, kde vlaky jezdí sníženou rychlostí. Práce pokračují na druhé koleji a očekává se otevření železničního přejezdu. Vyšetřování nehody potrvá několik měsíců.


Provoz na železniční trati u Dolní Lutyně byl po tragické nehodě mezi vlakem a kamionem částečně obnoven, což představuje první krok k nápravě situace. Nehoda způsobila vážné poškození kolejí i trakčního vedení a vedla k přerušení dopravy v úseku mezi Bohumínem a Dětmarovicemi. Odstraňování trosek havarovaných souprav a zahájení oprav představovalo prvotní úsilí správce železniční trati, Správy železnic.

Podle Martina Kavky, mluvčího Hasičského záchranného sboru (HZS) Správy železnic, byl provoz v úterý odpoledne obnoven na první koleji, která byla poškozena nejméně, včetně trakčního vedení. V místě nehody však projíždějí vlaky sníženou rychlostí 30 kilometrů v hodině. Práce na opravách nyní pokračují na druhé koleji a očekává se také otevření železničního přejezdu, který bude ale muset být znovu uzavřen kvůli opravám kolejiště na tomto místě.

Nehoda, ke které došlo ve středu ráno 26. ledna, skončila život strojvedoucího a zranila dvacet cestujících. Zuzana, která nehodu pozorovala, uvedla, že


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.02.2024 10:25



0 +
 

Hlavní zprávy