Opilý muž vyhrožoval střelnou zbraní ženě a jejímu psovi v Opavě

V Opavě ohrožoval opilý muž ženu s psem pomocí střelné zbraně. Policisté ho zadrželi a zjistili, že měl v dechu přes 1,9 promile alkoholu. Muži byl sdělen přečin nebezpečného vyhrožování a umístěn na protialkoholní záchytné stanici.


V neděli 21. ledna kolem 15. hodiny v Opavě, za areálem Psychiatrické nemocnice na ulici Olomoucké, došlo k nepříjemnému zážitku, když opilý muž ohrožoval ženu se psem pomocí střelné zbraně na polní cestě u objektu bývalého vepřína.

René Černohorský, mluvčí Policie České republiky (PČR) Opava, uvedl, že 59letý muž s namířenou zbraní vyhrožoval kolemjdoucí ženě. Policie byla okamžitě informována nejen poškozenou ženou, ale také dalšími přítomnými. Příjezdem se situace dostala pod kontrolu a agresivní muž byl zadržen.

Podle Černohorského, u muže byla nalezena plynová pistole a orientační dechová zkouška prokázala v jeho dechu hodnotu přes 1,9 promile alkoholu. To vedlo k jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Během celé události nikomu nic závažného nešťastného se nestalo.

Opavští policisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Případ vyvolal obavy a zvýšenou pozornost veřejnosti, zejména u obyvatel Opavy. Esenciální je zachování bezpečnosti a prevence podobných incidentů v budoucnu.

Jde o důležitou připomínku zásad bezpečného chování ve veřejném prostoru - v případě podezření z nebezpečného jednání je důležité neprodleně informovat policii. Každý by měl být ohleduplný k druhým a zdržet se jakéhokoli agresivního chování. Konečně, předcházení podobným situacím je klíčovým prvkem k udržení bezpečí a klidu ve městě.

Opilý muž s pistolí, který ohrožoval ženu se psem za opavskou nemocnicí, tak představuje nejen varování pro samotné jednotlivce, ale také pro celou komunitu, která musí být neustále ostražitá a připravená reagovat na potenciální nebezpečné rizikové situace.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.02.2024 17:10



0 +
 

Hlavní zprávy