Nejlepší web v kraji mají Český Těšín, Krnov, Ostrava a Bohumín

V elektronickém světě si v Moravskoslezském kraji nejlépe vedou Český Těšín, Krnov, Ostrava, Bohumín a také Šenov.


Ukázaly to výsledky pětadvacátého ročníku soutěže Zlatý erb, která hodnotila weby měst a obcí.

Krajské kolo soutěže Zlatý erb vyhlásil Moravskoslezský kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč. Ceny vítězům z dvaadvaceti přihlášených obcí předával hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a jeho 1. náměstek Jakub Unucka.

„Soutěž Zlatý erb potvrzuje, že si města a obce našeho kraje vedou dobře v elektronickém světě. Úroveň a kvalita přihlášených webových stránek totiž ročník od ročníku roste. Vážím si úsilí radnic informovat občany, návštěvníky a turisty o aktuálním dění v obci a jejím okolí, a zároveň to dělat moderně, zábavně, aby to nejen hezky vypadalo, ale hlavně dobře sloužilo. Je umění vytvořit dynamický portál s atraktivní grafikou, který uživatelům zároveň poskytuje perfektní servis. A obcím a městům se to stále lépe daří,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.
„Je skvělé, že přibývá obcí, které pochopily, že mají ve virtuálním světě a nástrojích, které nabízí, velkého parťáka. Nejrůznější aplikace, odkazy a tipy tak nejen skvěle slouží občanům, ale také výrazně usnadňují práci úředníkům. Dnešní doba si využívání moderních komunikačních kanálů žádá, čím dokonalejší elektronické služby budou obce mít, tím snáz se bude lidem s úřady komunikovat. Obecní weby zapadají do koncepce chytrého regionu, podporují aktivity, které šetří lidem čas a peníze,“ řekl 1. náměstek hejtmana kraje Jakub Unucka.

Do celostátního kola soutěže Zlatý erb, které se uskuteční na konferenci ISSS v Hradci Králové zaměřené na digitalizaci veřejné správy a rozvoj e-governmentu v půlce května, postupují Český Těšín a Krnov. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.04.2023 09:56




0 +
 

Hlavní zprávy