Mega požár zachvátil sklad v areálu bývalého statku: hasiči bojovali celou noc

Hasiči bojují s větším požárem v Oldřichovicích, zasahují jednotky z celého okolí. Požár v areálu statku zasáhl haly a sklady, s hořícími různými materiály. Celková škoda činí 3,5 milionu korun, ale záchranou hodnotě 6 milionů. Příčina neznámá, šetření probíhá.


V podvečer kolem 20. hodiny byl ohlášen požár v Oldřichovicích. V areálu někdejšího statku propukl velký oheň, který zasáhl jednu z halek. Budova byla rozdělena na několik skladů, které byly zasaženy plameny. K uhašení požáru muselo zasáhnout hned několik jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

Hasičům při zásahu komplikoval situaci nejen velikost a rozlehlost hal, ale také fakt, že hořely různé materiály, včetně pohonných hmot. Čas byl kritický i proto, že v blízkosti objektu se nacházely nákladní vozidla, které se musely uchránit před plameny.

Dle mluvčího Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, Lukáše Poppa, celkový zásah vyžadoval velké množství vody k hašení. Hasiči byli rozděleni do dvou bojových úseků a zároveň museli provést otevření uzavřených skladových kójí. Z důvodu četných materiálů na místě museli být povoláni zástupci České inspekce životního prostředí a Povodí Odry. Chemická laboratoř na místě prováděla odběry vzorků hasební vody.

V průběhu zásahu došlo také k menším výbuchům z důvodu uskladněných nádob. Požár trval až do čtvrtečního dopoledne a následně byl uznán za uhašený. Celková škoda na majetku činí zatím 3,5 milionu korun, ale díky zásahu hasičů byla hodnota zachráněného majetku v hodnotě 6 milionů korun.

Příčina požáru zatím ještě není známá a je pod přísným šetřením. Mluvčí Policie České republiky Moravskoslezského kraje, Eva Michalíková, informovala, že kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. K ohledání místa činu zatím nedošlo z důvodu bezpečnosti. Naštěstí během požáru nebyla zraněna žádná osoba.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy