Loupež v Orlové objasněna

Karvinsko - vydání peněz požadoval s nožem v ruce


Loupež v Orlové objasněna

Karvinsko - vydání peněz požadoval s nožem v ruce 

Necelé tři hodiny. To je doba, která uběhla od samotné loupeže po dopadení podezřelého muže.

V úterý 4. června 2024 před druhou hodinou odpoledne vstoupil do jedné orlovské prodejny mladý muž. Přistoupil k prodavačce, chytil ji za rukáv a s nožem v ruce požadoval otevření pokladny, což žena v obavě o svůj život učinila. Poté, co odcizil finanční hotovost ve výši zhruba 4 000 korun, z prodejny utekl.
Ihned po oznámení skutku rozjeli policisté rozsáhlé pátrání. Podrobný popis pachatele podaný svědky, vyhodnocení kamerového záznamu a v neposlední řadě důsledná operativní činnost a skvělá místní a osobní znalost policistů vedla k tomu, že necelé tři hodiny po skutku třiadvacetiletého muže vypátrali. Přestože se pokusil o útěk, po několika metrech jej dopadli a poté převezli na policejní služebnu.

Kriminalisté mladého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, k čemuž se také doznal. Aby trestnou činnost neopakoval a také aby se trestnímu stíhání nevyhýbal, podali cestou státního zástupce návrh na jeho umístění do vazby, což soudce akceptoval. V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

Závěrem bychom chtěli připojit několik preventivních doporučení, jak se v obdobném případě chovat. Neklaďte žádný odpor. Vaše zdraví nebo život je daleko cennější než majetek. Snažte se zachovat klid a zapamatovat si co možná nejpřesnější popis pachatele. Můžete tím velice přispět k jeho rychlému dopadení.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
11. 6. 2024


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024