Dvojice okradla seniorku po výměně čaje a slitování: Policie ČR varuje

Starší žena v Moravskoslezském kraji se stala obětí zloděje, který se s ní seznámil, řka, že je mu zima a žízní. Žena darovala mu sklenici vody a čaj, když náhle v bytě objevila další neznámou ženu. Když pár odešel a zmizely paní úspory, obrátila se na policii a podezřelá dvojice byla zatčena.


Daniela Vlčková, mluvčí Policie České republiky Moravskoslezský kraj (Policie ČR MSK), informovala o zajímavém případu, který se v poslední době odehrál. Starší paní měla pozorovat, jak si naproti jejímu přízemnímu bytě postavil muž, který ji požádal o sklenici vody. Netušila však, že je to počátek jejího nočního maratonu se zloději.

Vše začalo před minulým týdnem — v pátek odpoledne. Dle svědkyně mladší muž oslovil paní přímo z ulice: řekl, že je mu zima a je žíznivý, a zeptal se, zda by si u ní mohl ohřát a napít. Starou paní se nad ním slitovala a pustila ho dovnitř. Zatímco mu uvařila čaj, podařilo se mu získat další oblečení pro sebe. Dokonce si zapomněl vzít svoji bundu a vrátil se do bytu skrze domovní dveře, které nebyly uzavřené.

Když mu osamělá žena přinesla další čaj, objevila se náhle v bytě neznámá žena. Udělala oba hosty podezřelými. Když pár po chvíli odešel a paní zjistila, že z její skříně mizí krabice s úsporami, obrátila se ihned na souseda a požádala ho, aby mlčky informoval policii.

Havířovští policisté okamžitě začali pátrání společně s kriminalisty. Po vyhodnocení veškerých poznatků a informací vedli důkazy k podezřelé dvojici. Muž a žena byli obviněni ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže. Svědkyně rázně naznačila, že věděla, že polovina peněz odešla v průběhu zatčení. Oba podezřelí nakonec přiznali vinu a spolupracovali s kriminalisty.

Bohužel, ztráta paní se ukázala být značná. Z původních úspor zbývá jen necelých 20 tisíc korun a několik zlatých šperků, které měla zastavit obviněná. Většina ztracených peněz skončila v automatech, kterými se podezřelá odměňovala. Svému společníkovi údajně přiznala jen část z celkové částky a vyplatila mu polovinu. Pokud byli oba zloději shledáni vinnými, mohli by mít až pětiletý trest odnětí svobody.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy