Doporučení knihy: Nový měsíc na vodě

Sbírka toho nejlepšího od legendy amerického hororu.


Nakladatelství Golden Dog v roce 2021 vydalo první samostatnou knihu Morta Castlea na českém trhu. Jednalo se o horor Cizinci. Jelikož si v nakladatelství tohoto autora velmi oblíbil, je tu další kniha, tentokrát sbírka Mortových povídek, a to rovnou sbírka, která získala v roce 2012 cenu Brama Stokera! Začtěte se do povídek, které se nedrží jen hororového žánru, ale přesahují jej a ukazují, jak skvělým a moderním autorem Mort Castle je. 

Mort Castle (* 1946) je americký hororový autor a komiksový scenárista známý hlavně pro své povídky – na svém kontě má již více jak 500 publikovaných povídek. Za svou tvorbu obdržel další dvě Bram Stoker Awards:

    • 2012: Za antologii Shadow Show editovanou spolu se Samem Wellerem

    • 2015: Za komiks Shadow Show: Stories in Celebration of Ray Bradbury společně se Samem Wellerem, Chrisem Ryallem a Carlosem Guzmanem

Dále získal dvě ceny Black Quill, Golden Bot (magazín Wired) a nominaci na Audie, cenu Shirley Jackson, cenu International Horror Guild a Pushcart Prize. V roce 2000 ho deník Chicago Sun-Times označil za jednoho z jedenadvaceti nejvlivnějších umělců 21. století v oblasti jižního Chicaga.

Ať už budete po zavíračce v zakouřeném jazzovém baru, kde téměř nikdo neumírá, na sousedním ranči, který vlastní zrůda, nebo ve výtahu, kde na dalšího cestujícího čeká zuřivá hrůza, rozpoznáte v těchto brilantních příbězích svět, o kterém jste si mysleli, že ho znáte – a ještě temnější svět, na který nikdy nezapomenete. Sbírka Nový měsíc na vodě je sbírkou Morta Castlea, kde představuje své nejlepší povídky. Začtěte se do krátkých příběhů muže, který je označován za „nestora hororu“, „hororového Charlese Dickense hororu“ a „mistra současného hororu“.

Sbírka Nový měsíc na vodě na český trh přináší výběr povídek, který sám Mort Castle označuje za jeden z těch, na které je skutečně pyšný. A nelze než souhlasit. Jeho tvorba kvalitou přesahuje mnohé žánrové autory, což Nový měsíc na vodě jen potvrzuje.

Nový měsíc na vodě je na trhu od 3. dubna 2023.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/novy-mesic-na-vode/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy