Dobrovolníci a pejskaři zlepšují životy psů v útulku

Tomáš Fábry, ošetřovatel v městském útulku, děkuje dobrovolníkům, kteří pomáhají starat se o opuštěné psy a přináší potřeby. Péče dobrovolníků je klíčová pro sociální začleňování psů. V útulku je šestnáct psů různých ras k adopci – útulek oceňuje hodnotu práce dobrovolníků a podporuje je.


Tomáš Fábry, ošetřovatel v městském psím útulku a dobrovolník v péči o opuštěné psy, vyjádřil svou vděčnost a uznání všem dobrovolníkům, kteří pomáhají v útulku. Ocenění se neuděluje pouze těm, kteří se starají o chůzi psů, ale také těm, kteří nosí různé pamlsky, deky, hračky a další potřeby pro zvířata. Tato pomoc je klíčová pro sociální začleňování psů a jejich další práci s lidmi.

Tomáš Fábry zdůraznil, jak velký význam má pro psí společnost každodenní interakce s člověkem a jak tato péče pomáhá k lepšímu životu opuštěných psů. Jeho slova koincidují s pocity dobrovolníků, kteří se o zvířata starají – mají radost z možnosti pomáhat bezbranným stvořením a trávit čas s nimi.

Jedna z dobrovolnic sdílela své zkušenosti s návštěvou psího útulku a procháním psů, které trvá asi rok. Její oblíbeným pejskem je malý Pedro, s nímž chodí buď na procházky kolem rybníka či dokonce zažila léto plaváním s pejsky. Tato aktivita navíc umožňuje dobrovolníkům bližší kontakt s pejsky, pomáhá při jejich sociálním začleňování a utužuje vztahy mezi zvířaty a člověkem.

V městském psím útulku čeká šestnáct pejsků různých ras na adopci nebo na možnost trávit společné chvíle na procházkách a výletech, po domluvě s personálem. Útulek je otevřený všem, kteří mají zájem aktivně přispět k péči o opuštěné psy, ať už prostřednictvím chůze, darů nebo pomoci s jejich sociálním začleňováním.

Město doceňuje hodnotu činnosti dobrovolníků v psím útulku a podporuje jejich činnost. Veřejnost se zde může seznámit s individuálními příběhy psů, kteří zde čekají na nový domov, a podělit se o své osobní zážitky s pomocí těmto zvířatům.

Psí útulek představuje pro mnoho zvířat poslední záchytný bod a šanci na nový začátek v novém domově. Díky nezištné pomoci dobrovolníků mají opuštění pejsci šanci na lepší život a možnost získat nové rodiny, které jim poskytnou lásku, péči a zázemí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy