Díky oznámení byli zadrženi bezprostředně po činu

MŘ Ostrava - Opět se ukázala spolupráce mezi občany, operačním střediskem a policisty. Výsledkem byla zadržená partnerská dvojice na tramvajové zastávce i s odcizeným cukrářským zbožím.


Díky oznámení byli zadrženi bezprostředně po činu

MŘ Ostrava - Opět se ukázala spolupráce mezi občany, operačním střediskem a policisty. Výsledkem byla zadržená partnerská dvojice na tramvajové zastávce i s odcizeným cukrářským zbožím. 

V minulém týdnu operační důstojník na lince 158 přijal v noční době oznámení od muže, který byl svědkem vloupání do objektu zřejmě lékárny v Moravské Ostravě. Svědek uvedl, že viděl muže, jak vylézá z okna obchodu a podával nějaké tašky ženě. Velkým pomocníkem pro policejní hlídky bylo také to, že sdělil jejich popis.

Policisté okamžitě vyjeli na místo a při samotném příjezdu k lékárně neviděli žádné poškození. Proto provedli kontrolu okolních podniků, kdy zjistili u pekárny poškozené okno. Začali s propátráváním okolí, což bylo negativní. Mezitím policisté z operačního střediska operativní činností zjistili konkrétní podobu podezřelých, což kolegům v terénu hodně pomohlo. Policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava totiž během prověrek natrefili na dvojici muže a ženy, kteří seděli na tramvajové zastávce a měli u sebe tašky plné cukrovinek. Připravená legenda, že výrobky koupili od neznámého muže za 800 korun, jim nepomohla. Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu je muži zákona zadrželi a převezli k dalším procením úkonům na služebnu.

Policisté z obvodního oddělení Ostrava – Mariánské Hory ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže 20leté ženě a 22letému muži. Vzhledem k tomu, že se muž již dopustil takového jednání v posledních třech letech, hrozí mu pobyt za mřížemi do tří let. Ženě o rok méně z důvodu čistého rejstříku trestu. Ke svému jednání se sice doznali, ale využili svého zákonného práva nevypovídat. Kromě cukrovinek měli také odcizit kávu, mobilní telefon a finanční hotovosti. Celková způsobená škoda včetně poškození byla vyčíslena přes 5.000 korun.

Znovu bychom chtěli veřejnosti poděkovat, že jim není lhostejné, co se venku děje, tak jako tomu bylo v tomto případě. Veškerá svá podezření z možného protiprávního jednání volejte na linku 158. Oznamovateli tímto děkujeme za spolupráci.

dne 18. června 2024

por. Bc. Eva Michalíková



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 18.06.2024 08:21



0 +
 

Hlavní zprávy