Azylový dům pro rodiny: Nový začátek v bezpečí a důstojnosti

Armáda spásy v Krnově otevřela nově rekonstruovaný azylový dům pro matky s dětmi, které se ocitly v tíživých životních situacích. Nový dům nabízí větší soukromí a mohou zde být i otcové. Projekt získal finanční podporu od hejtmana MS kraje, který na sociální služby přispívá 2,9 mld korun.


Armáda spásy v Krnově slavnostně otevřela nový azylový dům pro matky s dětmi po celkové rekonstrukci. Tento dům je určen jako útočiště pro matky a jejich děti, kteří se ocitli v tíživých životních situacích. Slavnostního předání se zúčastnil národní velitel Armády spásy a hejtman MS kraje, který podpořil tento projekt svojí finanční podporou.

Richard De Vree, národní velitel Armády spásy ČR, se vyjádřil, že je velmi důležité pomáhat lidem, kteří se ocitli v nouzi, a azylový dům jim poskytne bezpečí a základ pro novou budoucnost. Kvalitativní změna pobytu v útulku je nyní velmi důležitá, jelikož matky cítí větší soukromí a bezpečí.

Ester Moravcová, sociální pracovnice, zdůraznila, že nově zrekonstruovaný azylový dům přináší větší soukromí pro klientky, a nyní mohou být v útulku i otcové, což dříve nebylo možné. Dříve byl dům určen pouze pro samostatné maminky s dětmi, nyní může být celá rodina.Čili je zde velký krok kupředu.

Starosta Krnova, Tomáš Hradil, zdůraznil důstojnější podmínky, ve kterých teď mohou děti přebývat a jaký pozitivní vliv to může mít na jejich budoucnost. Tato změna může přispět k rozvoji dětí, které se musejí potýkat se životními překážkami, a stát se tak v budoucnu dobrými lídry.

Jiří Navrátil, náměstek hejtmana MS kraje, uvedl, že MS kraj dlouhodobě financuje sociální služby na území celého kraje, v rámci rozdělení kapitoly 313 ze státního rozpočtu platí sociální služby v částce 2,9 mld korun. Nový azylový dům lépe připravuje matky i jejich děti na samostatný život a poskytuje jim potřebnou podporu a sociální služby.

Jiří Ivanov, ředitel Armády spásy Krnov, považuje nový azylový dům za odrazový můstek pro lidi, kteří se ocitli bez přístřeší, bez domova a potřebují podporu sociálního pracovníka. Jaroslav Vejmola, vedoucí Oddělení rozvoje a kvality, uvedl, že konečným cílem je co největší osamostatnění matky a jejího dítěte.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy