V kraji vyrůstá nová generace skvělých cukrářů. Ti nejlepší dostali ocenění

0

škola, vzdělání, cukrář, cukrařina, ocenění, talent


Celkem 14 budoucích cukrářů dostalo za svou práci, cukrářský talent a přístup ke studiu ocenění.

Moravskoslezský kraj dlouhodobě podporuje odborné vzdělávání i řemeslné obory. Ocenění je jedním ze způsobů, jak mladé lidi motivovat a zaujmout. Oceňování budoucích cukrářů vzniklo ze spolupráce kraje s frýdecko-místeckou společností MARLENKA international.

„Neoceňujeme pouze přirozený cukrářský talent našich středoškoláků. Ředitelé škol, kteří budoucí cukráře na ocenění nominovali, posuzovali také jejich přístup ke studiu, úspěchy v cukrářských soutěžích, studijní výsledky nebo třeba ochotu pomáhat slabším spolužákům. Cukrařina se v našem regionu vyučuje na sedmi krajských středních školách, každá škola mohla na ocenění navrhnout dva žáky. Věřím, že se v kraji vzdělává mnohem více skvělých cukrářů, a že se milovníci sladkého nemusí o budoucnost tohoto odvětví obávat,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny, který nejlepším budoucím cukrářům ocenění osobně předal spolu se zástupci vedení společnosti MARLENKA international.

Moravskoslezský kraj s Marlenkou spolupracují již od roku 2013, společnost poskytla finanční dar 1500 korun pro každého oceněného, také pravidelně přispívá středním školám na cukrářské vybavení a pomůcky nebo na organizaci středoškolské soutěže Marlenka Cup.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář