Stát má pravomocné územní rozhodnutí na severní obchvat Nových Sedlic

0

obchvat, jízda autem, silnice


Moravskoslezský krajský úřad dne 16. května 2023 potvrdil, že územní rozhodnutí stavby „I/11 Nové Sedlice – severní obchvat“ nabylo dne 10. května 2023 právní moci.

„To že územní rozhodnutí na tuto stavbu je pravomocné je velmi dobrá zpráva, a to nejen pro lidi v Nových Sedlicích, ale zejména pro všechny řidiče, kteří každodenně využívají jedenáctku mezi Ostravou a Opavou. Je to velmi významný krok v pokračování přípravy této, pro západní část našeho kraje, klíčové dopravní tepny“, říká předseda Sdružení pro výstavbu komunikace I/11 – I/57 a opavský radní pro dopravu Petr Popadinec.
 „Je naprosto nezbytné tuto stavbu zrealizovat. Směřujeme tak k dobudování kapacitního a bezpečného spojení z Opavy na Ostravu. Toto rozhodnutí je jednoznačně krokem vpřed,“ dodává tajemník Sdružení Martin Dostál.

Na státem připravovanou přeložku jedenáctky v Nových Sedlicích bude navazovat obchvat Štítiny. Na něj byla zpracována technická studie, kterou spolufinancovalo Sdružení. Tento obchvat aktuálně projektově připravuje Moravskoslezský kraj.

„Jsem rád, že kraj má na co navazovat. Krajská správa silnic letos v dubnu vyhlásila tendr na zpracovatele dokumentace na obchvat Štítiny pro společné povolení včetně BIM. Kraj tímto krokem sleduje to, aby se řidiči z Kravař a okolí mohli komfortně na jedenáctku napojit a nemuseli jezdit přes Štítinu. Chceme tuto stavbu připravit tak, aby se mohla stavět zároveň s obchvatem Nových Sedlic,“ říká závěrem náměstek moravskoslezského hejtmana Jaroslav Kania.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář